Trainingen

 

 

 

De trainingen voor de jeugd vinden plaats op:

 

Dinsdag 18:45 uur op de Kees Verkerkbaan in Puttershoek.

Donderdag 18:45 uur vanaf Kuipersveer, Puttershoek.

De trainingen eindigen tussen 20:00 uur en 20:30 uur. 

Zomaar een training op dinsdag (filmpje):

 

 Training van 19 juni (filmpje):

 

"zomaar" een training:

Terwijl de jongste Hoekse Renners op de Kees Verkerkbaan in Puttershoek hun training deden met stuurtechnieken en het wennen en leren rijden in een groep waren de renners van Cat. 5,6 en 7 aan het trainen richting de Heinenoordtunnel waar een training werd gegeven op sprint technieken. Er was nog een groep samengesteld met renners uit Cat.2, 3 en 4 die onder leiding van Michel Oomens konden rekenen op een pittige training. Ik ging mee als hulpvader  om Michel mee te helpen en waar nodig de jeugdige renners bij te staan.

 

Het was een gezellig groepje met Loes Jansen, Halver de Jager, Jeanne de Pee, Kayo Vos, Femke Hollander en Faye Beek en er werd volop gekletst in de eerste kilometers, het kletsen werd al snel minder toen we een weg insloegen waar de techniek kop over kop rijden werd geoefend, het tempo om hoog ging, Loes haalde zelfs de 46 km per uur wat natuurlijk iets te veel van het goede was om er een lekker lopende kop over kop training van te maken, maar na een aantal kilometer met wat verbeterpuntjes en aanwijzingen ging deze groep lekker achter elkaar als een geoliede machine over de mooie wegen door de Hoeksche Waard.

 

Na deze oefening gingen de renners nog eens een start oefenen en zo hard mogelijk en heuvel omhoog (brug), na dit een aantal keer gedaan te hebben keerden we terug en gaven er nog een knal bovenop door 5 kilometer hard tegen de wind in te gaan en waar iedereen een keer op kop kwam te zitten, nou dit was voor sommige van deze jonge renners net iets te veel van het goede en toen we in Puttershoek terug kwamen waren ze ook aardig uitgeput, complimenten voor de inzet allemaal en je moet maar zo denken hoe vaker je dit doet hoe makkelijker het gaat op een gegeven moment en vooral het plezier er in blijven houden. Mijn zoon had een andere training gehad en vertelde over de sprints en wedstrijdjes en dat ze op het eind nog een tikkertje spel hadden gedaan op de fiets wat ook erg leerzaam en leuk was. Met 10 Hoekse Renners konden we terug fietsen naar Barendrecht/Rotterdam waar we onderweg nog meer renners tegenkwamen die aan het trainen waren, het was dinsdagavond een drukke boel in de Hoeksche Waard met wielrenners.

 

 

 
 

Nieuws

18-02-2019
Start2Bike

In samenwerking met het Hoeksche Waards Damespeloton zijn we dit jaar de Start2Bike locatie in de Hoeksche ... Lees meer »

17-02-2019
Wintertraining jeugd: Tacxtraining 12 februari

We zitten alweer in februari. Nog even, nou ja nog even en we gaan weer buiten fietsen.Nu half februari ... Lees meer »

13-02-2019
Jeugdwielertrainer worden iets voor jou?...

Wie zou binnen onze club een goede jeugdtrainer zijn? Of ben je dat misschien zelf? Ben of ken jij een ... Lees meer »