Wintertraining op de Taxc

06-11-2018

De zomertrainingen zijn gestopt en om in conditie te blijven is er voor onze jeugdafdeling een winterprogramma samengesteld. Als alles volgens plan verloopt staan er in totaal 6 gevarieerde onderdelen die we gaan doen, de ene keer met fiets de andere keer weer heel wat anders.

Als eerste onderdeel dinsdag 30 oktober op de Tacx uitgenodigd om in de garage bij de familie Volmer een uurtje te komen rammen op de Tacx. Het gaf al een lekker gevoel bij aankomst, lekker binnen fietsen. Je zal denken waarom, het was guur weer, regen, koud en aardedonker daar aan de dijk in Numansdorp. Niet iedereen heeft een Tacx maar Martin was er al en had zijn trainer al geïnstalleerd. Even later kwam Flip met als reserve ook een Tacx ingeval er soms één toevallig het niet zou doen. Kort daarna kwam Joachim, Lars en enkele minuten later Merijn. Yara had een thuiswedstrijd dus die was er. Jammer dat er van 1 jeugdlid zijn fiets nog steeds niet in orde is en 2 in een toetsweek zitten op school.

Na al de Tacxen geïnstalleerd te hebben is het tijd om te beginnen. Eerst inrijden, net als op de weg in een klein verzet de spieren opwarmen. Na enkele minuten een tandje erbij maar wel blijven draaien. Na die 5 minuten gaat het echte werk beginnen. Drie Tacxen konden met een app op afstand worden bediend en 1 door zwaarder of lichter te schakelen. Rustig opbouwen 2 minuten wat zwaarder gezet, 1 á 2 minuten lichter maar wel blijven trappen en weer 2 minuten zwaarder. Na die 10 minuten begonnen de hoofden te kleuren. De garagedeur werd een stukje omhoog gezet voor wat meer verkoeling. Na wat rust gaan we naar 100 watt. Ook weer zo'n sessie. Nog één tot 125 watt en de hoofden werden rooier en rooier en de zweetdruppels begonnen te komen maar opgeven was er niet bij door de kanjers. Joachim ging zo te keer dat hij met Tacx en al naar voren kwam.

Nu een training voor het beentempo. Licht verzet erop en maar draaien. Elke keer een halve minuut zo snel mogelijk en na een paar minuten weer. De Tacxen die door een app bediend werden daar gaf één app een beentempo aan van 170 omw/min. Als laatste onderdeel hadden we bedacht een paar estafettes te rijden om de beurt de jongste 30 sec. en de grotere 40 sec. Estafette komt uit de atletiekwereld. We gaan het voortaan ploegentijdrit noemen dat past beter bij de wielersport. Ze werden moe, er kwam protest van Yara allemaal 30 sec., nee jullie zijn ouder 40 sec. Nou 35 sec. dan was het voorstel. Ook niet je staat niet op de markt koeien te verkopen 40 seconden en dat blijft punt uit. Lars start als eerste, daarna Joachim kun je op één van de foto, s zien dat hij er vol voor gat, alle twee 30 sec. Daarna Yara en als laatste Merijn 40 sec. Bijna 8 uur dus tijd om te stoppen na een pittige training van een uur, de boel opruimen, een droog shirt aan tegen het ziek worden en slaap lekker. Onze complimenten coureurs jullie gingen er vol voor en eenieder zowel ouders als trainers hebben van jullie inzet genoten, het was ook nog bere gezellig met dank aan de familie Volmer voor de gastvrijheid.

Tot 17 november, mountainbiken in Bergen op Zoom.

 

 
 

Nieuws

28-12-2018
Middagje bowlen

Even eens wat anders doen in de winter kan ook leuk zijn. We zien elkaar altijd in fietskleding en nu ... Lees meer »

02-12-2018
Introductie Kopen voor De Hoekse Renners

Beste leden, Vanaf vandaag is De Hoekse Renners aangesloten bij een nieuw soort clubactie om extra inkomsten ... Lees meer »

01-12-2018
Onderhoud racefiets

Service overzicht Sjaak Snel... Lees meer »