Zondag 8 juli 2018

Vandaag eens een ander vertrekpunt als normaal. Nu niet eens vanaf Puttershoek maar meer naar het zuiden namelijk vanaf Intratuin Numansdorp. De gedachten erachter is dat we dan pakweg een 15 tot 17 km verder van huis kunnen.

Enkele waren met de auto gekomen maar het merendeel was op de fiets.

Ook nu zal het niet als al weken het geval is niet aan het weer liggen het is nog steeds schitterend weer, hoelang nog ga je je eigen langzaam afvragen.

Maar goed dit hebben we en met 17 man begonnen we aan de rit.  We maken eerst een slinger over Flakkee. Nu eens niet standaard net op het eiland aan het einde van de Bosweg Rechtsaf naar Den Bommel maar een klein stukje linksaf en dan rechts dan zie je toch weer wat anders zoals nu draaide we om een mooie waterpartij heen en kwamen we uiteindelijk door het gehucht Langstraat om koers te zetten naar Oude-Tonge. Even om de haven heen en de standaard route naar de Grevelingendam. De klim van de krammersluizen in de

Philipsdam verteerde iedereen goed. Aan het einde van de dam linksaf en de brug over van het Schelde- Rijnkanaal, zeg maar de rijksweg voor de scheepvaart van Rotterdam naar Antwerpen vv. Nu zitten we op Brabants grondgebied. Van hieruit langs Nieuw-Vossemeer over zeer rustige wegen kwamen we door een klein plaatsje dat hete Notendaal. Nu zijn we in al die jaren al door vele plaatsen en plaatsjes gekomen maar zekerweten nog nooit door Notendaal. Het licht op slechts 2 km in oostelijke richting vanaf Nieuw-Vossemeer.

Nog 5 km naar de koffie. Daar aangekomen stonden ze ons op te wachten.

Er stond een bord Fiets Café Koevering. Zet de fietsen maar aan de overkant op de wurf tegen de muur bij de boerderij zij de vrouw daar staan ze veilig! Aan de buitenkant zag het eruit als een soort wagenschuur met een terrasje erbij. Binnen was het netjes en leuk opgesierd met oude TV, s, Radio, s, Bandrecorder, s, Transistorradio, s enz. enz.

De man was radio/ tv-monteur geweest en had schotelantennes geïnstalleerd en was nu een fietscafé begonnen sinds 2017, vandaar     

Er werd netjes gevraagd in verband met de tegenwoordige privacywet of er een film van ons gemaakt mocht worden. Niemand had er problemen mee, een keer op de film zeg, wie weet worden we nog beroemd. Er werd nog een klein interview afgenomen en nu maar afwachten waar neer we op TV komen.

Nu eens geen koffie met appeltaart. De vrouwdeshuises had voor ons ijstaart gemaakt.

Oké we proberen het, het is weer eens wat anders. Het was niet verkeerd en smaakte heerlijk.

We waren ten westen van Steenbergen gekomen en we gaan met een sierlijke bocht ten oosten ervan weer terug. Op een gegeven moment waren ze aan de weg bezig en lag er grove steenslag op dat was geen optie om daardoor te rijden dus rechts af eromheen.

De omweg zal een km of 3 om zijn geweest in ieder geval beter dan lekke banden.

We naderde Steenbergen en vanhier uit komen we weer op vertrouwde wegen terug naar de sluizen en Haringvlietbrug. De wind was in kracht toegenomen en sommige zaten op de wind en aan de limiet, een kilometertje eraf en het probleem was opgelost. We hadden geluk bij de sluizen die waren net open geweest en zonder oponthoud zoefden we erover en iets over halféén waren we terug bij de Intratuin.

Algehele indruk het was een mooie route over veel rustige wegen en de koffiestop is ook goed gekeurd dus voor herhaling vatbaar eventueel de koffietent in een nieuwe route in te passen dan zit ik te denken aan de weg gevallen stop in Moerstaten.

Het moet nagetrokken worden maar Hoogerheide Woensdrecht zou vanuit de Intratuin dan recht toe recht aan bereikbaar kunnen worden.

Volgende week 180 graden de andere kant op. Via de Heinenoordtunnel naar Bergambacht en door de Kiltunnel weer terug 85 km. 

Flip

      

 

 

          

 
 

Nieuws

18-02-2019
Start2Bike

In samenwerking met het Hoeksche Waards Damespeloton zijn we dit jaar de Start2Bike locatie in de Hoeksche ... Lees meer »

17-02-2019
Wintertraining jeugd: Tacxtraining 12 februari

We zitten alweer in februari. Nog even, nou ja nog even en we gaan weer buiten fietsen.Nu half februari ... Lees meer »

13-02-2019
Jeugdwielertrainer worden iets voor jou?...

Wie zou binnen onze club een goede jeugdtrainer zijn? Of ben je dat misschien zelf? Ben of ken jij een ... Lees meer »