3 juni 2018

Wie verre rijzen maakt heeft veel verhalen is een uitspraak. Dat hoeft niet altijd zo te zijn op een kort ritje van 85 km, net als vanmorgen hebben we ook veel beleefd. Ik zal het kort proberen te houden zodat het niet een hele verhalenbundel wordt.

De Verrassingstocht; we zouden starten aan de Huisdreef net onder Breda. In gevoerd in de Garmin en rijden. Waar het mis is gegaan zal wel een raadsel blijven maar ik heb het halve Breda gezien maar nog steeds geen Huisdreef. Toevallig had ik een afspraak met Harry Harman, die zat in Alpen op de camping en kwam op de fiets naar Breda als hij het niet kon vinden zou hij me bellen. Het was tegen negenen, telefoon, Harry “waar zit je, niet ver ik zit in Breda. Al over negenen Harry, hoever nog? Ik moet er zo zijn maar heb het gevoel dat ik rondjes aan het rijden ben. Voer die en die straat in daar is het een zijweg van. Dat gedaan, voor alle zekerheid net als vroeger nog even gevraag aan een dame die de hond aan het uitlaten was waar de Huisdreef was en jawel hoor eindelijk de Huisdreef waar er 10 stonden te wachten. Moet je voorstellen, jaren geleden werd ik Tom -Tom Flip genoemd omdat ik (dachten ze) overal de weg wist, ik wist de richting en waar de dorpen lagen en keek naar de zon en zo zijn we altijd thuisgekomen. Nu in de moderne tijd met navigatie kon ik het niet vinden.

Twintig minuten later zijn we weggereden. We zouden koffiedrinken in Poppel. We gingen via Galder. Prima niks mis mee lekker rustig dorpje, niet als er een rommelmark wordt gehouden, je kon over de koppen lopen en de auto, s stonden over wel 2 km langs de kant van de weg geparkeerd, het 2é oponthoud. Drie km verder Meerseldreef is bekend dat daar alle zondagen de hele straat van een kilometer lang ook goed bedoelde rotzooi wordt aan geboden. De omleiding eromheen gevolgd dus dat was de 3é vertraging. Weer enkele km, s verder een smal fietspaadje lans de Mark, bruggetje over en aan de andere kant hadden we verder gemoeten. Het had vermoedelijk wel goed uitgekomen maar we zagen honderdmeter verder de weg lopen die we moesten hebben maar het paadje boog af.

We stonden voor een mooi droog onverhard pad van een boer en honderd meter verder was nog steeds de weg dus werd besloten om een klein stukje te gaan veldrijden naar de verharde weg. Dat was het 4é voorval. Na 15/16 km waren we in Meer (België). Van hier uit ging het echt de binnenlanden in. We slingerde rechts en links tussen de velden veel met gras en mais omdat het een veeteelt gebied is. We volgden de grens soms reden we op Nederlands grondgebied, soms een stukje door België en zo kwamen we in Baarle- Nassau. Nauw, daar rij je ook zomaar niet met 35 km/uur doorheen zoals velen zullen weten. Even buiten Baarle- Nassau was de weg weg. Daar waren ze waarvoor weet vermoedelijk niemand ergens, (noem het maar niemandsland) een rotonde aan het aanleggen dus moesten we een stukje over de verharding rijden. Met al de storingen en vertragingen waren we om vijf voor halftwaalf in Poppel.

We werden ontvangen/bediend door een vrolijke dame, beter als door de pastoor bediend worden toch? Koffie met een Belgisch wafeltje met aardbeien en slagroom namen we allen. Die worden vers gemaakt en als je 2 ijzers hebt duurt het even voor iedereen wat heeft. Maar goed we zaten lekker en het was fantastisch weer. Ze kwamen met de wafeltjes aan. Een complete maattijd zou je bedoelen. Geschat waren ze 20 cm lang, 10 cm breed en 4 cm hoog met een dot slagroom er op en een stuk of 10 aardbeien ernaast. Jammer dat het zover is anders iedere week naar Poppel. Na ruim een halfuur vertrokken we voor het 2é gedeelte van de rit. Dit ging minder over (smalle) fietspaden en meer over de rustige, zelfs zeer rustige binnenwegen waar je soms 5 tot wel 10 minuten niemand tegen kwam. De route liep van Chaam tot bij Meerseldreef over de enkele jaren geleden geschrapte route van de Baronietocht. We naderde het einde. We reden met een rustig tempo Ulvenhout binnen en van hieruit nog 5 km tot waar we vertrokken waren zo, n 4 uur geleden. De algehele indruk was, ondanks de vele opstakels die we hebben moeten overwinnen het was weer een mooie route die we gereden hebben in een andere omgeving.

Volgende week een nieuwe koffiestop in Ho even beter bekend als Hoeven. Koffie buiten het dorp zelf, ik dacht zelfs dat de koffiestop nog net op grondgebied van Oudenbosch lag. We vertrekken via de Haringvlietbrug en komen terug door de Kiltunnel.

Flip

 
 

Nieuws

18-02-2019
Start2Bike

In samenwerking met het Hoeksche Waards Damespeloton zijn we dit jaar de Start2Bike locatie in de Hoeksche ... Lees meer »

17-02-2019
Wintertraining jeugd: Tacxtraining 12 februari

We zitten alweer in februari. Nog even, nou ja nog even en we gaan weer buiten fietsen.Nu half februari ... Lees meer »

13-02-2019
Jeugdwielertrainer worden iets voor jou?...

Wie zou binnen onze club een goede jeugdtrainer zijn? Of ben je dat misschien zelf? Ben of ken jij een ... Lees meer »