27 mei 2018

Het was vanmorgen geen strakblauwe lucht. Wat lichte bewolking maar geen donkere wolken. De temperatuur was wel hoog, 20 graden om 8 uur is best warm. Met het weg rijden naar de club begon het zowaar licht te regenen. Twee kilometer verder was het weer droog maar de weg was klets nat. Op Puttershoek was het droog maar van anderen hoorde we ook van bij mij regende en 500 meter verder bij de ander scheen de zon, heel raar vanmorgen.

Vandaag de toerversie van Omloop Hoeksewaard. Gisteren de renners en vandaag de toerrijders. Net als de laatste jaren bij veel grote ronden gebeurd maar dan is het vaak andersom omdat de wedstrijd meestal op zondag is.

Er waren er 14 komen opdagen. We vertrokken in oostelijke richting met tegen wind. We slingerde wat door s-Gravendeel en zette koers naar De Wacht. Van De Wacht en via de Schenkeldijk richting De Steenplaats. Nu hadden we vanhier uit met een sierlijke bocht weer terug gemoeten naar de Schenkeldijk en vandaar uit via de Mariapolder naar Strijen- Sas.

Deze lus hebben we er uitgelaten omdat we dan tegen halftwaalf pas bij de koffie waren geweest. Vanuit Strijen- Sas en een stukje door het 350 Ha grote natuurgebied en door de polder Rapshille zette we koers richting Westmaas/ Klaaswaal. Nu moesten we weer terug naar De Klem om via de Schuringsedijk met nog een lus door de vroegere Ambachtsheerlijkheid om op Numansdorp uit te komen. Van hier af was het in één streep naar de koffie te Zuid- Beijerland waar we iets voor elven en 50 km op de teller aan kwamen. Soms hoorde je, dit weggetje moet je ook maar weten? Een ander, al tig keer hier over de dijk gekomen, nooit geweten dat hier een weg was. Weer een ander, ik zou me god niet weten waar ik zit.

U zult zien als je de G.P.S.-route bekijkt of het op een landkaart bekijkt soms de lussen dicht bij elkaar komen. Het mooie is dat door al het draaien en keren sommigen helemaal hun oriëntatie kwijtraken. Richting Westmaas rijden en denken dat je in Strijen uitkomt b.v. Na de koffie was het iets minder draaien en keren. We reden nog wel op minder bekende wegen waar we niet vaak komen De route liep nog wat door in westelijke richting tot één of twee km voor de Nieuwendijk om terug te draaien en in de buurt van Klaaswaal uit te komen. Rijksweg A 29 is richting Bergen op Zoom van afslag tot afslag afgesloten. Dat was te zien op Klaaswaal. De omleiding liep over Klaaswaal dat helaas nog steeds geen rondweg heeft wat een drukte één lange rij auto, s. We moesten volgens de route over de dijk tot de RAD.

Besloten om dat maar niet te doen en rechtsaf rechtstreeks naar de Hoekseweg en vanhier uit terug naar Puttershoek. Door het niet rijden van enkele lussen vrijwillig of voor de veiligheid was het wel wat korter maar niet minder mooi en zwaar genoeg met de strakke oostenwind.

Bij deze nog bedankt voor het vele kopwerk van Peter, Wim, Rob en Ronald.

 

Flip

 
 

Nieuws

18-02-2019
Start2Bike

In samenwerking met het Hoeksche Waards Damespeloton zijn we dit jaar de Start2Bike locatie in de Hoeksche ... Lees meer »

17-02-2019
Wintertraining jeugd: Tacxtraining 12 februari

We zitten alweer in februari. Nog even, nou ja nog even en we gaan weer buiten fietsen.Nu half februari ... Lees meer »

13-02-2019
Jeugdwielertrainer worden iets voor jou?...

Wie zou binnen onze club een goede jeugdtrainer zijn? Of ben je dat misschien zelf? Ben of ken jij een ... Lees meer »