Zondag 19 augustus 2018

Als het tegenwoordig beneden de 20 graden is hoor je soms van ......... het is fris vanmorgen. Dat was het ook, de dag begon voor ons om 9 uur met 18 graden en geheel bewolkt. De bewolking zou hardnekkig zijn en misschien later op de dag nog een klein beetje zon.

Vandaag een stukje Alblasserwaard met koffie in Arkel. Noem het een rondje linksom. Vanaf Papendrecht naar Sliedrecht en Hardinxveld en bij Schelluinen de polder in naar Arkel, een groot gedeelte de rivier volgen. Teruggaat het door de polder via Hoogblokland, Hoornaar, Giessenburg om weer uit te komen bij Papendrecht. Vergeleken met vorige week toen we met 18 man waren viel de opkomst wat tegen. Met 11 man is dan niet veel. Enkele nog met vakantie een paar een daagje mee in een gastenwagen met de Binck Banktoer, Sprietlopen op Puttershoek waar er enkele tot in de late uurtjes zijn blijven hangen, zo heb je er algauw wat minder aan de start.

Tot Arkel zouden we veel de wind in de rug hebben. De weerman had windkracht 3 opgegeven uit het zuidwesten. Zo te voelen was hij iets meer naar het zuiden want op sommige delen hadden we hem niet helemaal achter. Met de wind in de rug en met een lekker tempo waren we iets over half elf bij de koffie.

Ze wisten dat we kwamen, de kommen stonden al op de tafels, koffie erin, puntje erbij en klaar is Kees. Nog een tweede bakkie of wat anders en om 11 uur stonden we weer buiten.

De terug weg zou wel andere koek worden. De wind was wat toegenomen voelde je. Door al die kleine plaatsjes en er is daar best veel begroeiing van stuiken en bomen tussen de dorpjes in reden we nog behoorlijk beschut. Bij Papendrecht het fietspad langs de spoorbrug over de Merwelanden in. Enkele kilometers verder nog een brug(je), die over het Wantij en vandaar uit kon je merken dat we wat meer in opengebied kwamen. De wind had hier al wat meer vrij spel. Op de Zuiddijk was het nog beter te merken. Eenmaal op het laatste gedeelte van de Wieldrechtse Zeedijk tot de Rijksstraatweg waren we echt buiten. Als dit windkracht 3 is wat moet het dan zijn als het eens echt gaat waaien? Maar goed met wat sterke renners op kop en wat meer wisselen waren we even over halféén weer terug waar we vertrokken waren.

 

Thuis eens gekeken hoe hard het nu echt waaide.
Windkracht 4 is van 5.5 tot 7.9 m/sec of 11 tot 16 knopen is 20 tot 28 km/h
Op het Schipholweerbericht op Teletekst 707 werd er voor Rotterdam 15 knopen gegeven.
Dat is bijna windkracht 5 met uitschieters tot 25 knopen wat windkracht 6 zou zijn. 

Let op! Volgende week een half uurtje eerder uit de veren.
De Heen/ Beneden Sas koffie op de sluis Haringvlietbrug vv.

 

Flip

 
 

Nieuws

18-02-2019
Start2Bike

In samenwerking met het Hoeksche Waards Damespeloton zijn we dit jaar de Start2Bike locatie in de Hoeksche ... Lees meer »

17-02-2019
Wintertraining jeugd: Tacxtraining 12 februari

We zitten alweer in februari. Nog even, nou ja nog even en we gaan weer buiten fietsen.Nu half februari ... Lees meer »

13-02-2019
Jeugdwielertrainer worden iets voor jou?...

Wie zou binnen onze club een goede jeugdtrainer zijn? Of ben je dat misschien zelf? Ben of ken jij een ... Lees meer »