Zondag 14 oktober 2018

Wat een fantastisch weer blijft het nog steeds. De voorspellingen waren afgelopen week dat het vanaf zondag minder zou worden maar het is al een paar keer bij gesteld en verlengd tot half de volgende week. Vinden we niet erg nog steeds rijden het merendeel in het kort en dat half oktober.

Het is vandaag echt de laatste rit dat we de Hoeksewaard uit gaan. Op naar Geertruidenberg naar meestal de snelste koffiestop die we hebben. We hebben er wel eens met 20 minuten buiten gestaan. Zal me benieuwen nu we met 20 man zijn of we na 20 minuten nu ook weer buiten staan.

Met een lichte tegen wind naar de Kiltunnel. Nu niet half in de klim rechts terugdraaiend naar de rivier maar de gebruikelijke route via de Rijksstraatweg en zo naar de Moerdijkbrug. Een kleinstukje in het Brabantse en we zaten al op een ander weg dan gebruikelijk. Het was wel een draaien en keren route waardoor we een paar keer dezelfde kerktoren zagen dus als het ware om het dorpje heen draaide. Wel eens van Helkant gehoord? Moet je meegaan fietsen dan kom je er ooit nog wel eens een keer doorheen. Nog een verrassing in de route was een stuk goed berijdbaar stuk onverharde weg onder langs de dijk van meer dan een kilometer lang. Uiteindelijk kwamen de koeltorens van de Amercentrale in het vizier. Je ziet ze staan maar ze zijn zo groot voor je erbij bent ben je zo een kwartier tot een halfuur verder. Ondanks het draaien en keren wat het gemiddelde niet ten goede komt stonden we om kwart voor elf voor de deur.

De inboedel had een andere indeling gekregen. De grote tafel achter in het Café was er niet meer en was vervangen door kleinere tafels. Wel stonden de kommen keurig op de tafels. Even met de kan rond, kort daarna kwamen de puntjes, dit keer meer op kruimelgebak lijkend. De eersten hadden het eerste bakkie leeg en ze stonden alweer klaar om de tweede ronde erin te doen. Ze rekenen er een schappelijke prijs van €6,50 voor 2 koffie met een puntje. En we stonden met 25 minuten weer buiten.

Vanaf het vertrek rustig over het enorm grote plein. Buiten Geertruidenberg ging de snelheid pas wat omhoog. Met de wind niet pal in de rug maar wat in de zij terug naar huis. Op het niet al te brede fietspad van Made naar Drimmelen reden er nogal wat andere fietser rond. Met het inhalen van man, vrouw en kinderen werd er niet goed geritst. Ik blijf er bij er werd niet goed opgelet, een schrik reactie, in de remmen en gevolg achterin niet meer aan te remmen en een valpartij. Gelukkig bleef het deze keer bij wat schrammen. Na wat excuses naar de man en de vrouw en een beetje van de schrik bekomen konden we verder. De Moerdijkbrug op werd er wat rustiger gereden zodat alles bij elkaar bleef. Nu nog een kleinstukje Dortsebiesbosch en we draaien de Kiltunnel weer in. Nog een verrassing, even recht door bij de Tweede Tol tot tegen de rivier en via het fietspad naar de Kiltunnel. Met net geen 85 km op de teller waren we om halféén terug.

We kunnen weer terugkijken op een fantastisch mooi fietsjaar dat nog lang in het geheugen zal blijven zeker gezien het weer.

LET OP! Volgende week de soep rit er staat 60 km maar er zal wat korter gereden worden zodat we om +/- 12 uur terug zijn en rustig van de soep kunnen genieten.

LET OP! Vanaf nu en de hele winter vertrek om 10.00 uur

LET OP! Ook zal u vanaf nu u vaste reporter tot het voorjaar moeten missen en bij leven en welzijn volgen jaar hoort u weer van me.

 

Flip

 
 

Nieuws

18-02-2019
Start2Bike

In samenwerking met het Hoeksche Waards Damespeloton zijn we dit jaar de Start2Bike locatie in de Hoeksche ... Lees meer »

17-02-2019
Wintertraining jeugd: Tacxtraining 12 februari

We zitten alweer in februari. Nog even, nou ja nog even en we gaan weer buiten fietsen.Nu half februari ... Lees meer »

13-02-2019
Jeugdwielertrainer worden iets voor jou?...

Wie zou binnen onze club een goede jeugdtrainer zijn? Of ben je dat misschien zelf? Ben of ken jij een ... Lees meer »