Zondag 12 augustus 2018

Hé hé even bij komen zullen vele mensen denken. Na een paar hittegolven met temperaturen van 34, 35 tot 36 graden is het te begrijpen. Minder goed slapen, kortere nachten, een paar keer op een nacht wakker tot gevolg. Alles wendt maar boven de 30/32 graden wendt nooit. Wel is het zoals de temperatuur nu onder de 20 graden is wordt er al gouw gezegd, het is koud van morgen. Zoals vanmorgen dus starten met een graad of 17/18.

Een ritje naar Vierpolders op Voorne – Putte vandaag. Eerst de Heinenoordtunnel en terug het pontje Hekelingen- Nieuw- Beijerland. Het leek erop dat het niet druk zou worden even voor negenen slechts 10 aan het vertrek. Een recordaantal van 8 was rechtstreeks naar de tunnel gegaan en stonden ons op te wachten aan de kant van Barendrecht. Je kunt zien dat het vakantie is, bijvoorbeeld de Essendijk richting Rhoon normaal kom je daar regelmatig een auto tegen. Vanmorgen waren het er een stuk minder dan op andere zondagen. Deze keer niet het fietspad achter langs het Deltaziekenhuis maar ervoor langs en door Hoogvliet. Met het opdraaien van de Spijkenissebrug begonnen de lampen te knipperen. Er was geen schip te zien, en de reactie was gelijk waar gaat die nu voor open? Kort daar na kwam er in de verte wat aan, een groot transport met torens op een ponton vermoedelijk voor de offshore. Er werd geopperd om via de Botlekbrug te rijden. Wachten duurt lang maar omrijden had ook geen optie geweest want voor het gevaarte door de Spijkenissebrug was ging de Botlekbrug ook omhoog.

Na pakweg 10 minuten zaten we weer op de fiets. De route slingert wat over het eiland over soms hele mooie rustige wegen en dijken. Met wat vertraging waren we om kwart voor elf bij Breezze, de koffiestop langs het fietspad naar Brielle. Er zijn meer fietser die het weten te vinden want er zaten er al verschillende op het terras. De bediening was vlot dus binnen een redelijke tijd had iedereen wat te drinken, even later kwamen de gebruikelijk puntjes, die waren wat aan de koude kant maar met zulke buiten temperaturen warmen ze snel op. Nog een tweede ronde even afrekenen en we kunnen aan de terugreis beginnen.

Van het terras af moesten we gelijk een stukje klimmen. Er werd rustig gestart dus dan valt het mee maar owéé als men volle bak wegrijdt dan kan het toch pijn doen in longen en kuiten zal ik je vertellen.

De wind was behoorlijk toe genomen dat was te zien aan de vorm van het peloton. Er werd wat meer weggekropen waardoor er wat waaiers ontstonden. Even voor halfeen waren we bij de pond. Hij lag aan de Hoeksewaardsekant dus even rust. De laatste 18 kilometer hadden we de wind schuin in de rug. Met de snelheid even boven de 30 km/uur waren we iets over enen terug met weer een mooi rondje over ons buureiland Voorne – Putte.

Dit was de 24é rit, we gaan naar het laatste A4tje, nog 10 ritten en we gaan alweer aan het winterrondje beginnen.

Volgende week naar Arkel en in Café De Panda drinken we koffie.

 

Flip

 
 

Nieuws

18-02-2019
Start2Bike

In samenwerking met het Hoeksche Waards Damespeloton zijn we dit jaar de Start2Bike locatie in de Hoeksche ... Lees meer »

17-02-2019
Wintertraining jeugd: Tacxtraining 12 februari

We zitten alweer in februari. Nog even, nou ja nog even en we gaan weer buiten fietsen.Nu half februari ... Lees meer »

13-02-2019
Jeugdwielertrainer worden iets voor jou?...

Wie zou binnen onze club een goede jeugdtrainer zijn? Of ben je dat misschien zelf? Ben of ken jij een ... Lees meer »