10 juni 2018

Gelukkig nog steeds mooi weer. Gelukkig niet zo warm meer als de laatste paar dagen. Het was vannacht behoorlijk afgekoeld, zo zelfs dat er enkele twijfelden of ze mouwtjes aan moesten doen. Kortom het beloofde een mooie dag te worden voor een fietstocht. Eenmaal op Puttershoek zo, n 20 min voor het vertrek waren er al een stuk of 10. Bij vertrek om 9 uur waren we met 18 man.

De koffiestop stond gepland in Hoeven, een nieuw adresje buiten het centrum. We moesten eerst richting de Haringvlietbrug. Met een lekker tempo en een beetje wind in de rug gleden de kilometers onder ons door. Bij de brug sloten er 2 aan dus we waren met 20. Bij de Fijnaart een klein probleempje, daar was de dijk afgesloten voor de jeugdronde aldaar. Dan is het weer makkelijk als je een beetje bekend bent en niet de omleidingsroute hoeft te volgen. Een kleinstukje terug en bij de rotonde helaas wel over een niet al te breed fietspad richting de Wittebrug en vandaar via de dijk naar Oudenbosch. De hoofdweg door Oudenbosch was altijd een drukke weg met enkele verkeerslichten was het vaak file rijden. Dat is niet meer er licht nu een rondweg om heen. Toen wij er door reden was het een herrie dat je oren zeer deden. De klokken van de kerk (Een verkleinde copy van het Vaticaan) sloegen net. We moesten de doorgaande weg gewoon volgen richting Hoeven en zouden de koffiestop vanzelf links van de weg tegen komen. Het was niet ver buiten Oudenbosch maar na enkele kilometers was er toch twijfel of we er al niet voor bij waren. Bij na vraag aan een voorbijganger was het nog een kleine kilometer verder.  Oeps het was er druk. Er was al een delegatie met oldtimers neer gestreken op het terras. Geen probleem er was voor ons plaats binnen en de koffie stond klaar. Kortom ze hadden alles onder controle en we zaten binnen een redelijke tijd weer op de fiets.

 

Van het café uit ging het enkele kilometers over de bekende klinker wegen richting Etten-Leur. Trouwens er stonden daar wel schitterende huizen en huisjes diversen met rieten daken soms lijkend op het huis van Hans en Grietje. Slingerend door het Brabantseland kwamen we langs de A 16 en via Langeweg en over de kasseistrook naar de Moerdijkbrug. We hebben nog even het fietspad langs de Kil mee gepakt waar je een mooi uitzicht hebt over de rivier. Daar had De Beuk het even lastig toen het iets omhoogliep om aan te sluiten bij zijn voorganger. De tunnel uit ging weer verdacht makkelijk bij hem?? wel verdacht makkelijk?? Zo dat er vraagtekens zijn of hij een…………… heeft.

Er gingen er nog verschillende mee naar de Kantine om onder het genot van wat alcoholische sportdrank de rit te evalueren.

Volgende week Vaderdag, een rit van 75 km zonder koffiestop. Ga nog even naar de kapper scheer je eigen netjes zorg dat je strak in het pak zit want het Hoeksewaards dames peloton rijdt de rit mee.

Flip

 
 

Nieuws

18-02-2019
Start2Bike

In samenwerking met het Hoeksche Waards Damespeloton zijn we dit jaar de Start2Bike locatie in de Hoeksche ... Lees meer »

17-02-2019
Wintertraining jeugd: Tacxtraining 12 februari

We zitten alweer in februari. Nog even, nou ja nog even en we gaan weer buiten fietsen.Nu half februari ... Lees meer »

13-02-2019
Jeugdwielertrainer worden iets voor jou?...

Wie zou binnen onze club een goede jeugdtrainer zijn? Of ben je dat misschien zelf? Ben of ken jij een ... Lees meer »