1 april

Er kon weer gefietst worden vanmorgen. De weg was wel een beetje nat maar de buienradar gaf voor de eerste uren geen neerslag op. De eerste rit met koffiestop. Deze keer is gekozen voor Standaarbuiten, een ritje van 80 km. Ondanks het paasweekend en er al enkele voor langere of korter tijd met vakantie zijn, vertrokken we toch met 12 renners richting de Haringvlietbrug. De wind was noord- noord- west dus we hadden, niet alles maar diverse stukken de wind een beetje in de rug Bij de brug staan er meestal ook nog wel een paar te wachten maar dat viel deze keer tegen er sloot er maar 1 aan dus totaal waren we met 13.

Eenmaal over de brug en de Volkeraksluizen liep het als een zonnetje.

In +/- één uur en 35 stonden we voor Café Kerkzicht in Standaarbuiten waar de kommen voor de koffie al klaar stonden op het biljard. Allemaal koffie? Twee dronken wat anders de anderen allemaal koffie. De puntjes, allemaal met slagroom werden uitgeserveerd en binnen 5 minuten was alles geregeld.

Er stond een schaal met eieren op de bar, zijn die ook voor ons bedoeld vroeg er één brutaal?

Jazeker ook voor jullie, en de schaal werd op tafel gezet en minimaal de helft deed zich tegoed aan enkele eieren. En dit alles voor ----------------------------------- 2 bakkies en een puntje slagroom voor? ---------------------------------------------------------------------------- € 4,00

De wind was sterker geworden dus de terugweg zou wel extra moeilijk worden. Vol gegeten met eieren begonnen we aan de terugweg. Via Zevenbergen en de schapendijk kwamen we langs de A 16. Daar begonnen net als vorige week het er een paar moeilijk te krijgen.

Op de Moerdijkbrug reedt Harrie voor sommigen gelukkig lek dus dat was even een rustpunt Dat kan gebeuren als je niet goed uit de wind kan en durft te kruipen dan gaat het kaarsje op de lange duur toch langzaam uit Heeft alles te maken met het vaak slechte weer in de weekenden eigenlijk het hele winterseizoen was niet best, er zijn verschillende weekenden uitgevallen. Ook de eerste drie ritten van het zomerprogramma is er niet gefietst.

Maar goed het is weer gelukt eenieder is weer thuisgekomen.

Volgende week een stukje Alblasserwaard en koffie in de Krom, heen Kiltunnel en terug door de Heinenoordtunnel.

P.s. !!!! Mensen die bij de Rabobank zitten hebben een code gekregen om te stemmen op de clubs. Stem dan stort Meneer Rabo een X-bedrag per stem in de clubkas.

 

Flip

 
 

Nieuws

18-02-2019
Start2Bike

In samenwerking met het Hoeksche Waards Damespeloton zijn we dit jaar de Start2Bike locatie in de Hoeksche ... Lees meer »

17-02-2019
Wintertraining jeugd: Tacxtraining 12 februari

We zitten alweer in februari. Nog even, nou ja nog even en we gaan weer buiten fietsen.Nu half februari ... Lees meer »

13-02-2019
Jeugdwielertrainer worden iets voor jou?...

Wie zou binnen onze club een goede jeugdtrainer zijn? Of ben je dat misschien zelf? Ben of ken jij een ... Lees meer »